ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΜΠΕΚ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΒΕΝΖΙΝΗΣ & ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ

Διάγνωση Προβληματικών Μπεκ

 

Οι εγχυτήρες (Injection – Μπεκ) είναι τα εξαρτήματα μέσω των οποίων το καύσιμο διασκορπίζεται στο θάλαμο καύσης των κινητήρων.

Κατά τη λειτουργία του αυτοκινήτου, μπορεί να δημιουργηθούν επικαθήσεις από τη βενζίνη (ή από τα πρόσθετά της) ή επικαθήσεις άνθρακα πάνω στη βαλβίδα του μπεκ, στις οπές, στην έδρα της βαλβίδας ή στον οδηγό της βελόνας του μπεκ.

Με επικαθήσεις μεγάλου πάχους, η ικανότητα παροχής του μπεκ μπορεί να μειωθεί ακόμα και κατά 25%. Επίσης, μπορεί να αλλάξει σημαντικά το μέγεθος των σταγονιδίων βενζίνης κι έτσι να προκύψει, τελικά, κακή ανάμειξη αέρα/βενζίνης. Αυτό έχει σημαντική επίπτωση στη συμπεριφορά του κινητήρα και προκύπτουν καταστάσεις, όπως:

1. Αυξημένη κατανάλωση καυσίμου
2. Κομπιάσματα στην επιτάχυνση
3. Μειωμένη διάρκεια ζωής καταλύτη
4. Μειωμένη διάρκεια ζωής αισθητήρων Lamda

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΜΠΕΚ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ

Ολοκαίνουργιο μηχάνημα ταυτόχρονου καθαρισμού των τεσσάρων μπεκ πετρελαίου. Ο έλεγχος και ο καθαρισμός τους πραγματοποιείται σε 15 με 20 λεπτά. 
 
Γιατί να καθαρίσετε τα μπεκ του αυτοκινήτου σας;
 
1) Διότι βοηθάτε στην οικονομικότερη κατανάλωση του καυσίμου σας
 
2) Στην σωστή λειτουργία του κινητήρα σας
 
3) Στην σωστή λειτουργία και συντήρηση των μπεκ καθώς είναι οικονομικότερο να προλαμβάνετε με τον καθαρισμό την φθορά τους από το να προβείτε σε αντικαταστάτη τους όταν θα έχουν ήδη υποστεί βλάβη.
 
Συνεργεία και ιδιοκτήτες αυτοκινήτων μπορούν να μας εμπιστεύονται και να μας φέρνουν τα μπεκ για τον έλεγχο και τον καθαρισμό τους χωρίς να χρειάζεται να περιμένουν ώρες και να καθυστερούν στις υποχρεώσεις τους καθώς ο έλεγχος, ο καθαρισμός και η παραλαβή των μπεκ θα γίνονται γρηγορότερα.

ΔΙΑΓΝΩΣΗ & ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΩΝ ΜΠΕΚ

Για να ελεγχθούν τα μπεκ, πρέπει να αφαιρεθούν από το αυτοκίνητο.

Τοποθετούνται σε ειδική συσκευή διάγνωσης και καθαρισμού. Εκεί θα μετρηθεί η απόδοση του μπεκ (η παροχή καυσίμου) και θα ελεγχθεί οπτικά η δέσμη ψεκασμού καυσίμου και τυχόν διαρροές.

Τέλος, γίνεται ο καθαρισμός στην ίδια συσκευή. Χρησιμοποιούνται υπέρηχοι και χημικά καθαριστικά.

Call Now Button