ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ & ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ DPF

Φίλτρα Μικροσωματιδίων Πετρελαίου

Έχετε πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο;

Τότε το αυτοκίνητό σας διαθέτει Φίλτρο Μικροσωματίδιων Πετρελαίου ή DPF ή FAP. Είναι μια συσκευή που μειώνει τις εκπομπές αιθάλης, προκειμένου να πληρούνται τα ελληνικά και ευρωπαϊκά πρότυπα εκπομπών ρύπων. Γι’ αυτό λέγονται και αιθαλοπαγίδες.

Τι επίπτωση, όμως, μπορεί να έχει στο αυτοκίνητό σας ένα Φίλτρο Μικροσωματιδίων Πετρελαίου, αν δεν λειτουργεί σωστά;

1) Το αυτοκίνητο θα έχει μειωμένη απόδοση
2) Θα ανάβουν λαμπάκια στο καντράν
3) Αύξηση στην κατανάλωση πετρελαίου
4) Δυσκολότερη επιτάχυνση
5) Αύξηση στη στάθμη λαδιών
6) Ράγισμα του turbo
7) Υψηλές στροφές χωρίς απόδοση
8) Υπερθέρμανση στην εξάτμιση (πιθανότητα φωτιάς)

Αν παρατηρήσετε κάτι από τα παραπάνω, τότε θα πρέπει να υποψιαστείτε πως μάλλον υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το Φίλτρο Μικροσωματιδίων Πετρελαίου.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΩΝ DPF

Οι τρόποι για να αντιμετωπιστούν τα προβληματικά DPF (Φίλτρα Μικροσωματιδίων Πετρελαίου) είναι:

Α) ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ

Η αντικατάσταση του Φίλτρου Μικροσωματιδίων Πετρελαίου (DPF) είναι επιβεβλημένη μετά από κάποια χιλιόμετρα και στοιχίζει αρκετά.

Β) ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ

Μέχρι να έρθει η ώρα της αντικατάστασης, χρειάζεται να καθαρίζονται τακτικά για να λειτουργούν κανονικά και να μην παρουσιαστούν προβλήματα στο αυτοκίνητό σας.

Ο καθαρισμός γίνεται με Διάλυμα Πλύσης, χρησιμοποιώντας τα προϊόντα Micro Logic 131 και Micro Logic 132. Αυτό το διάλυμα πλύσης αφαιρεί τον άνθρακα και τα υπολείμματα στάχτης από τα φίλτρα. Είναι ουδέτερο και άφλεκτο. Η φόρμουλά του δεν περιέχει στάχτη και μεταλλικά στοιχεία. Εξατμίζεται χωρίς κατάλοιπα. Αυξάνει τη διάρκεια ζωής του φίλτρου.

Εκτός από το παραπάνω, μπορεί να γίνει καθαρισμός και με τη διαδικασία της Αναγέννησης, κατά την οποία αυξάνεται το πετρέλαιο στο θάλαμο καύσης, έτσι ώστε να ανέβει η θερμοκρασία των καυσαερίων κι έτσι να καθαριστεί το Φίλτρο Μικροσωματιδίων (DPF). Θα αφήσει πίσω τη στάχτη της καμένης αιθάλης.

Τώρα ο καθαρισμός γίνεται πάνω στο αυτοκίνητο με το τελευταίας τεχνολογίας μηχάνημα της αξιόπιστης εταιρείας BARDAHL αξιόπιστα και αποτελεσματικά.

Call Now Button